Met oneindig respect voor zijn wilskracht, maar met grote verslagenheid hebben we kennisgenomen van het overlijden van Renaldo van Poelgeest. Renaldo was sinds 2017 vrijwilliger bij locatie Bodegraven en daarnaast ook actief als vrijwilliger bij het district Hollands Midden en de Medische Dienst van het Rode Kruis.

Wie Renaldo gekend heeft, herinnert hem als een vrolijke en zeer betrokken vrijwilliger die je steevast begroette met een hand of een knuffel. Hij stond klaar voor iedereen die zijn hulp nodig had, zowel binnen als buiten het Rode Kruis. Tot het einde van zijn leven was hij bezig om anderen te helpen, met zorgen dat iedereen in zijn omgeving het goed heeft en hiervoor heeft hij alles gegeven wat hij had.

Renaldo zette zich in binnen de hulpverlening, zowel lokaal binnen Bodegraven als bij grote evenementen in het land en voor de Medische Dienst ging hij mee naar het buitenland. Hij had ook diverse coördinerende taken binnen de lokale hulpverlening en de noodhulp die we centraal organiseren. Met veel enthousiasme en toewijding stond hij, soms letterlijk, dag en nacht klaar. Met zijn overlijden verliezen we een vrolijke en positieve collega.

Renaldo zijn leven stond in het teken van vrijwilligerswerk, niet alleen bij het Rode Kruis. Het Rode Kruis was een deel van zijn leven en hij zal in onze harten ook voor altijd een deel van het Rode Kruis blijven. We zijn verdrietig voor alles wat we zullen missen, maar ook dankbaar voor wat hij in en bij ons heeft nagelaten.

We wensen al zijn dierbaren en iedereen die hem moet missen veel sterkte en kracht toe om dit verlies te dragen.

Lees hier een interview met Renaldo van vorig jaar september.